Innoveren met IT

De wereld van de toekomst: AI

Waar Internet de maatschappij al intens veranderde, belooft Artifical Intelligence (AI) een ware paradigmaverschuiving tot stand te brengen.

De eerste stappen zijn gezet. Massale data-analyses tonen onvermoede verbanden aan die leiden tot betere beslissingen. We zijn al het punt genaderd dat mensen niet precies begrijpen hoe de verbanden liggen, en wel zien dat de beslissingen beter zijn.

En wat te denken van zelfrijdende auto’s? Statistisch veiliger dan menselijk besturen. Hoe kort zal het nog duren voordat auto’s naar behoefte gehuurd worden, en uit zichzelf rijden naar een parkeerplek of de volgende klant?

Wat doet ITs Jaap met AI?

ITs Jaap helpt organisaties sneller om te gaan met de uitdagingen van AI en ervoor te zorgen dat AI waarde toevoegt. Het inzicht in de denkwereld van AI moet beter, en de betrouwbaarheid gaat dan omhoog.

Naast experimenteren is testen cruciaal. Testen van AI staat nog in de kinderschoenen, wat geen reden is ervoor weg te lopen. ITs Jaap wil de uitdaging aangaan.

AI testen, dat helpt acceptatie in de business. Of het nu om chatbots gaat die de eerste contacten met klanten voor hun rekening nemen, of om analyse van verkeersdata, of geldstromen. Onder de streep zal AI alleen succesvol zijn als mensen AI accepteren en begrijpen.

Tijdige informatie over de gewenste bezetting en doorlooptijd verdient zichzelf.

Verwante activiteiten

AI gaat een grote rol spelen in de lopende Digitale Transformatie.

Zie voor meer informatie: Wikipedia/Artificial Inelligence